1. februar 2024.

BRC Mesečnik 02/24: Šta čini jedan grad dobrim za život?

Razmišljam često o tome, a volim da to pitanje postavim svojim prijateljim i poznanicima.

Šta je za vas dobar grad za život? Šta vam je značajno kada sumirate “kvalitet života u gradu”?

Par prijatelja mi je reklo da im je značajan sadržaj koji jedan grad nudi, pa tako mnogi ne bi mogli (želeli) da žive u manjem gradu. Nije da ćeš svako veče izaći negde, ali znati da postoji izbor je važna stavka.

Naravno tu su i druge “klasične” karakteristike koje bismo voleli da se podrazumevaju kao osigurane u jednom mestu u kome stanuješ: bezbednost, kvalitet obrazovanja, lakoća transporta, čist vazduh, ali i osećaj da živimo u sistemu koji je organizovan i manje haotičan.

Znate onaj osećaj u Gradu kada su praznici i svuda stižete za mnogo kraće vreme? Nekako da se taj lagodni i manje nervoze vajb lakše prenosi na sve ljude…

Gde je tu sada tema sporta i rekreacije? Mnogima to, pa naravno, nije na visokoj listi prioriteta. Ne bih se ni ja zbog dobro organizovane sportske kulture ili ponude preselio negde drugde. I to sigurno ne bi bio razlog da ne emigriraš u drugi grad ili državu. Opet, to nije razlog da ponudu u Beogradu u oblasti trčanja, sportova izdržljivosti i fitnesa ne učinimo još boljom.

Moje mišljenje je da građenje takve ponude nekako priblžava naš Grad svetskim tokovima u kojima je život mnogo više usmeren na ta bliža – neposrednija zadovoljstva.

U BRC-u smo posebno zainteresovani za taj osećaj povezanosti koje članstvo u BRC-u daje.

Naime, trčanje, hodanje, trening u Klubu i grupi, zajednička putovanja i Pobednik koji je u kretanju – sve su to samo prilike da se povežemo i stvorimo zajednice u društvu koje je podeljeno i otuđeno.

Nekada si znao sve komšije iz zgrade ili ulice, sada znaš ekipu iz Kluba sa kojom treniraš. Često vidim da su ljudi ostali bolji drugari sa društvom iz Kluba i da su nastavili da se druže duže i prisnije, nego sa npr. roditeljima dece iz vrtića ili škole. Veze iz Kluba su neopterećene mnogim ulogama koje igramo u onom našem nesportskom životu.

Manje se tu upoređuješ sa drugima jer se družiš i sa mlađima i starijima, i onima i ovima. Ima smisla jer te ljude nisu upoznao/la na roditeljskom ili poslovnom sastanku, već u helankama, znojave kako trče i huču da im je teško, zajedno sa tobom.

U svemu tome, vidim priliku za BRC i ljude u njemu. Ta druženja i te zajednice koje se stvaraju su nešto posebno – gajite ih. Nije to svakodnevno i ne podrazumeva se.

Nisam to viđao u teretanama gde sam trenirao, a često sam viđao u BRC-u.

Zato ovaj februarski uvod završavam sa lepim informacijama o promišljenim programima sa kojima nastavljamo za sve vas koji trenirate.

Spremili smo neke nove izazove i posebno smo spremili programe za početnike: Škola trčanja, Kurs hodanja, Senior Fitnes i Power Walking za sve vaše prijatelje koji bi krenuli sa nama.

Sada imamo i vaučere, poklon kartice za vaše drugare, pa je verujem da je još lakše podeliti radost kretanja. Ako ne znate kako da ih motiivište eto nove prilike.

Ovog puta, pored onog: Birajte najbolje za sebe, kažem i ovo: Birajte najbolje i za sebe i svoje najmilije.

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.