Fitness, Running, Walking

Izlet u Deliblatskoj peščari

Lokacija

Deliblatska peščara, Srbija

Početak

06.07.2024.

Distanca

3.5, 5, 7, 12 i 15 km

Start nam je Čardak, školsko-rekreativni centar, odakle krećemo u obilazak peščare.

Na velikoj tabli označeno je šest pešačkih tura od po 3.5, 5, 7, 12 i 15 km i sve staze jasno su obeležene, a predeli kroz koje ćemo proći konstantno će se menjati: od listopadnih šuma, četinara, travnatih livada do peščanih dina.

Oko 900 vrsta viših biljaka, od kojih su mnoge relikti i rariteti čine bogatu floru ove oblasti. Jedino se ovde, u odnosu na čitav prostor Srbije nalaze: banatski božur, stepski božur, Pančićev pelen, šerpet i Degenova kockavica. Svoje stanište ovde je našlo i 20 vrsta orhideja. Vegetaciju predstvljaju šume bele lipe i krupnolisnog medunca.

Deliblatska peščara je u vegetacijskom smislu mešavina steše i šumo-stepe, koju odlikuje mozaik travnih, žbunastih i šumskih staništa.

Zbog prisustva velikog broja vrsta ptica, od kojih su mnoge retke i ugrožene, ovo područje je uvršćeno u najznačajnija staništa ptica u Evrop

Ako budemo imali sreće, možda naiđemo na jelene i srne.

Posle šetnje možemo da svratimo u obližnji restoran kojeg se mnogi sećaju još iz osnovne škole i u kome se oduvek služi čuveni gulaš sa makaronama i kupus salatom.

Zanimljivost staze

Popularan izbor

Potreban napor

Jednostavnost logistike

Pripremi ovaj start uz sledeće programe

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.