12. jul 2022.

Heroji Beograda: Priča o prestonici kroz trčanje

Svečanost pod nazivom “Heroji su među nama” koju organizuje Beogradski maraton, ove godine obeležila su priznanja za pojedince i organizacije koje su doprinele razvoju trkačke zajednice u Srbiji.

Priznanje u kategoriji “Heroji su među nama” od klubova dobili su Beogradski trkački klub i Adidas Runners.

Dodela priznanja održana je 12. jula u Skupštini grada Beograda, a ispred BRC-a priznanje je primio direktor kluba Dragoljub Milosavljević.

 “Veliko je zadovoljstvo primiti priznanje od Beogradskog maratona za doprinos i razvoj trkačke zajednice. Ovo je priznanje svih nas: i trenera i članova za sve što radimo zajedno. Verujemo da smo svi zajedno heroji koji pored toga što rade i  imaju porodične obaveze, uvek daju jedan dodatni doprinos kroz treniranje i osvajanje medalja. Dosta lepih stvari se dešava kada spojite treninge, druženje, putovanja i osvajanje medalja, a ovo priznanje je samo potvrda toga. Čestitao bih svima na ovom priznanju, nastavljamo dalje sa osvajanjem nekih novih pobeda i medalja“, reči su direktora kluba Dragoljuba Milosavljevića.

Članovi BRC-a (više od 350 njih) svakodnevno pomeraju svoje granice, kako u distancama tako i u brzini trčanja. Najveće granice koje se pomeraju jesu redovan dolazak na trening, trčanje na odmoru i bodrenje jednih drugih na svakom treningu i trci.

Svečanosti su prisustvoali i treneri BRC-a kao i koordinator BRC Nordijskog hodanja, Marko Mihailović, koji je izjavio:

Ova zahvalnica je ujedno i priznanje za Nordijske hodače koji ispred Beogradskog trkačkog kluba nastupaju na Beogradskom maratonu u sve većem broju i to na svim distancama! Uskoro će Nordijci dobiti svoje zasebno mesto na mapi rekreativnog sporta u našem gradu, zasluženo! Čast nam je da zajedno sa trkačima kao klub doprinosimo masovnosti događaja i ponosni smo što smo pioniri nordijskog hodanja na Beogradskom maratonu i šire.

Pored Kluba, titulu Heroja Beogradski maraton je uručio i pojedincima koji su doprineli da ovaj događaj bude inkluzivan i otvoren za sve, naročito u pogledu učešća osoba sa invaliditetom, pa je ovoga puta naš trener Draško Stanković istaknut kao neko ko se odrekao svog trčanja za rezultatom da bi neko drugi uz njega dobio priliku da završi trku!

Na 35. Beogradskom maratonu prvi put sam se odvažio i pomogao jednom dečaku u invalidskim kolicima da završi svoj prvi polumaraton i da ga doživi na svoj način. Sada kada sam primio priznanje “Heroj Beogradskog maratona” još sam ponosniji i na njega i na sebe, ali i na klub koji je stajao iza toga.

Zahvalnice za doprinos su uručene pojedincima, klubu i Ministru omladine i sporta

BRC već celu deceniju trči ulicama Beograda, nastavićemo da stvaramo Heroje i u deceniji pred nama. Vidimo se na 36. Beogradskom maratonu! Pogledajte OVDE kako je bilo na poslednjem BG maratonu.

Što se tiče 2022-e, BRC nastavlja dalje da putuje i trenira. Krajem jula idemo na Kopaonik na trku, krajem avgusta u Suboticu, a sezonu krunišemo na Sarajevskom polumaratonu u septembru!

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.