9. maj 2019.

Maraton akademija – najbrojnija maratonska grupa u Srbiji kreće na Ljubljanu, Njujork, Čikago, Valensiju…

Druga sezona BRC Maraton Akademije je gotova. Iza nas je 5 meseci treniranja na tri lokacije u gradu. Od starta sezone realizovali smo ukupno 83 treninga, od toga 67 treninga trčanja, kao i 16 treninga tehnike/snage  u atletskoj dvorani. Poslednji trening i kraj semestra bio je 27. Aprila.

Sezonu smo počeli sa 25-oro trkača u grupi, koju najvećim delom čine svi oni koji su tu bili i preko leta (22) kao i troje novih trkača, a završavamo se 30-oro jer nam se petoro priključilo u poslednjih par meseci. Od tog broja 12 je žena i 18 muškaraca. Ukupno je 19-oro istrčalo maraton, dok se ostali spremaju za trke koje slede do kraja godine.

Posle dosta duge prošle sezone i pauze između dva semestra od 15 dana, okupili smo se 19. novembra i počeli sa laganim treninzima. Dosta lagano smo trenirali do početka januara kada smo prvi put trčali 26 km. Zima i hladni vremenski uslovi nam nisu smetali. Polako smo dodavali kilometre i na treningu se zaustavili na 35km.

Sezona maratonskih trka otvorena je još u februaru u Sevilji, potom su se ređale trke u Barseloni u martu, Beč, Beograd, Madrid i Hamburg u aprilu. Polumaratonske trke više i ne računamo, jer nam je gotovo svaki vikend trening duži od 21,1 km, i predstavlja kontrolu forme.

Na maratonu u Beču smo učestvovali masovno. Šestoro je trčalo maraton i troje polumaraton. Trka je bila dosta zahtevna. Učestvovao je veliki broj trkača i prvih 20 km se trčalo u gužvi. Razdvajanje polumaratonaca i maratonaca je donelo malo više prostora ali i dosta toplije vreme u odnosu na start gde su se svi smrzavali. Staza dosta dobra, ali sa manje okrepa nego što se očekivalo. Rezultat sjajan – svi su istrčali, sjajno bodrenje, posle trke slavlje i odlazak u Prater. Bitna stvar – dobili smo još jednu devojku koja trči maraton ispod 4 sata!

Drugi, još veći događaj, bio je Beogradski maraton. Na ovoj trci je učestvovalo 13-oro, 9 je trčalo maraton i 4 polumaraton. Vreme je bilo nikad bolje, bar u poslednjih par godina. Oblačno, bez jakog vetra. Prvi deo trke, sve do razdvajanja sa polumaratoncima protiče dosta brzo svim trkačima. U hroničnom nedostatku navijača i podrške u drugom delu trke, članovi ekipe se organizuju i krećući se automobilom prohodnim ulicama, brzo se premeštaju uz trku, praveći punktove za navijanje. Podrška ali i okrepa prijala je svima, ne samo drugarima iz grupe. Sjajan primer drugarstva i kolektiva u grupi.

Svakako vredan pomena, je i jedan član koji se sprema za IRONMAN, te sa nama trenira trčanje, jer je deo te trke na kraju i maraton.

Nova sezona počinje 12. Maja. Treninzi će biti ponedeljkom i sredon od 19h na Ušću i subotom od 7h na Adi.

Za završnu trku planiran je maraton u Ljubljani, već godinama jedna od najboljih trka regiona po mnogim važnim parametrima. Ipak, veliki broj članova grupe se prijavio i za druge trke, kao što su Njujorški maraton, maraton u Čikagu, Berlinu, Sankt Peterburgu, Atini, Valensiji.

U odnosu na prvu sezonu kada smo počeli program, u kome nas je bio sličan broj kao i sada, ali samo sa petoro koji su već istrčali maraton, sada je stvar drugačija. 30-oro je istrčalo bar po jedan maraton, i svaki novi član kada dođe, neuporedivo mu je lakše da brzo i jednostavno dođe do željenih 42km. Ono što je meni važno, to je da sezonu završavamo bez i jedne povrede. Fenomenalan rezultat. Evidentan je porast broja trkača koji redovnije trenira snagu ali i jedan broj koji ide na jogu.

Maraton smo približili ,,običnom” čoveku. Naši članovi nisu sportisti. To su tate, mame, IT-evci, ekonomisti, veterinari, pravnici, nastavnici muzike, hemije, direktori. Postali smo najbrojnija maratonska grupa u Srbiji i planiramo da budemo još brojniji u novoj sezoni.

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.