10. jun 2020.

Otvorene prijave za program nordijskog hodanja! Počinjemo 20. juna

Da li ste znali da u Beogradu postoji ekipa koja voli (samo) da hoda gradom?

BRC nordijsko hodanje je kontinuirani trenažni program namenjen svim osobama koje vole aktivnost u prirodi i šetnju kroz grad i po šumama Beograda.

Nordijsko hodanje je nastalo u Finskoj početkom 60-ih kao dopuna treninga u letnjem periodu za sportiste koji se bave nordijskim skijanjem. Krajem 90-ih dobilo je formu rekreativne aktivnosti koja se veoma brzo širi.

Od 2019. Beogradski trkački klub sprovodi program BRC Nordic Walking, a sada možete da se prijavite za drugu sezonu koja traje od juna do novembra.

Prošle godine “nordijci” su nastupili zajedno i na mnogim trkama, od treking lige do gradskih staza

Koja je razlika između hodanja i nordijskog hodanja?

Tokom nordijskog hodanja koristimo štapove koji angažuju dodatno trup, rameni pojas i ruke. U početku, dok se ne savlada tehnika kretanja štapovima, nordijsko hodanje je vrlo laka aktivnost koja vas bez ikakvog  rizika od povreda rekreira, koristeći gotovo sve mišićne grupe u aerobnom režimu rada.

Kada se ovlada tehnikom, stepen intenziteta vežbač dozira samostalno tako da naizgled lagana aktivnost može zadovoljiti sve potrebe za kretanjem celog tela jako kvalitetno.

Kako nordijsko hodanje utiče na organizam?

Nordijsko hodanje je dominantna aktivnost koja prilikom kretanja angažuje pre svega naš fiziološki sistem. Podiže se nivo pulsa, pluća se otvaraju, a broj pređenih kilometara nam zadovoljava potrebu za kretanjem.

Pored fizioloških mehanizama, nordijsko hodanje utiče i na pravilno držanje tela, aktivirajući sve mišićne grupe koje su nam tokom sedentarnog načina života malo zapostavljeni.

Kome je namenjeno Nordijsko hodanje?

Ne postoji granica u godinama koja predstavlja prepreku za treniranje nordijskog hodanja. Ovaj program je namenjen svim ljudima bez obzira na prethodnu fizičku aktivnost. Naročito je ovaj program dobar za sve ljude koji nemaju kontinuiranu fizičku aktivnost.

Uveče se trenira pored reke, vikendom u prirodi

Kako izgleda jedan trening u BRC-u?

Na početku svakog treninga radimo zagrevanje. Kada aktivaciju tela podignemo na jedan optimalan nivo, prelazimo na vežbe akivacije mišića. Kompletno spremno telo kreće u hodanje od 30-45 minuta. Na kraju treninga radimo rastezanje.

Termini i lokacije treninga:

  • Ponedeljak i sreda 20:00h – Brankov most
  • Subota 08:00h – Ada Ciganlija (i ostala izletišata koja se nalaze u blizini Beograda)

Tokom vikenda povremeno idemo i na izlete!

U programu BRC Nordic Walking, krećemo se obalama reka tokom radnih dana, vikendom smo na Adi. Povremeno idemo na izlete gde da “upijamo” beogradske šume.

Izleti koje radimo do kraja septembra su:

  • 4. jula osvajamo Kosmaj
  • 25. jula osvajamo Avalu
  • 22. avgusta idemo na Košutnjak
Izlet na Divčibare

Prijavi se odmah, krećemo 22. juna sa treningom!

Upis i info sesija za sve nove članove, i one koji žele da saznaju više o programu odigraće se 20. juna u 12:00h u BRC Runners Hub-u (Tadeuša Košćuška 78 na keju).

Mesečna članarina: 3.500 RSD

Klikom na dugme ispod pristupite stranici BRC Nordic Walking, saznajte više o programu i prijavite se na dnu stranice.

Za sva pitanja na koja niste našli odgovor, pišite na kontakt@belgraderunningclub.com ili pozovite 063 812 65 73.

https://www.instagram.com/tv/CBAmp4dpQTf/?utm_source=ig_embed

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.