5. jun 2020.

Otvorene prijave za seminar: Joga disanje za trkače! Naučite tehnike disanja koje će vam pomoći u svim aerobnim aktivnostima!

A sada nešto sasvim novo! Trčanje i pranayama yoga!

U julu će se održati seminar JOGA DISANJA ZA TRKAČE u trajanju od 3 vikenda (8 sesija) u BRC Runners Hub-u. Drži ga Ana Novaković, joga instruktorka i trkačica!

U nastavku teksta saznaj sve o programu, i prijavi se na ovom linku.

‘Breath is used to control the uncontrollable.’

Šta je pranayama?

Pranayama je proces preduzimanja kontrole nad životnom energijom kroz regulaciju disanja.

Praktikujemo je jer:

Korekcijom paterna disanja efektivno otklanjamo mnoge teskobe i tenzije na dubokom energetskom nivou. Kao što kada smo napeti ili bolesni to menja naše disanje, tako i obrnuto – ciljanim promenjenim disanjem mi utičemo na dublje uzroke koji dovode do mnogih poremećaja i tenzija. Vežbe disanja nas energetizuju, smiruju, balansiraju i pročišćuju.

Na fizičkom nivou ove vežbe dovode do ventilacije pluća – provetravanja 🙂 kao i povećanja kapaciteta pluća tj. volumena udaha i izdaha koji su nam na raspolaganju. Veći protok vazduha umnogome nam pomaže u aerobnim aktivnostima, kao i u sposobnosti da se brže umirimo i iz pobuđenog stanja dođemo do uravnoteženog disanja.

Određene vežbe pomažu i pri proširenju disajnih puteva i čišćenju istih kao i grla. Kod pojedinih dolazi do opšte detoksifikacije organizma što je takođe pozitivan efekat.

Sa svakim zajedničkim terminom tokom seminara radimo intenzivno na vežbama pranayame koje polaznik kasnije usvaja i može dalje sprovoditi kao kratku samostalnu dnevnu praksu. Tokom intenzivnih zajedničkih treninga dolazi do znatnog pomeranja granica, i do čišćenja, a kasnije se sve to redovnom praksom održava i laganije progresivno poboljšava.

Očekujte nova iskustva i senzacije kao i bolju komunikaciju sa sopstvenim telom nakon ovog seminara.

Postizanjem veće koherencije daha kroz ove tehnike, to dovodi do veće koherencije tokom svakodnevnih aktivnosti što za uzvrat dovodi do koherencije srčanih i moždanih talasa – a sve to čini nas mnogo stabilnijim i otpornijim na promene, povećava sposobnost našeg organizma da se brže vraća u homeostazu.

Ceo set pranayama je tako postavljen da radimo naizmenično energetizujuće i smirujuće prakse pa sam ovaj način dovodi do toga da se ceo organizam i sistem organa za disanje mnogo brže prilagođavaju promenama.

Seminar je zamišljen kao kontinuirano sastajanje, tačnije 8 puta po minimum 1.5h a na svakom sastanku se rade iste pranayame u sve težoj formi svaki put. Lagano gradite i čistite organizam. Svaki put ćete raditi i nešto potpuno novo, što će vam ostati, za samostalan rad kasnije kao alat!

Kao rezultat imaćete nov nivo povezanosti i saradnje sa sopstvenim dahom, povećan kapacitet pluća, sposobnost kontrole reakcije organizma kontrolom daha kao i detoksifikaciju organizma na više nivoa.

Instruktorka joge Ana Novaković

Seminar vodi Ana Novaković, obučena u školi za instruktore yoge Dragana Lončara u Beogradu 200hr (2018/19) i stipendista Indijskog ministarstva spoljnjih poslova u S-VYASA Yoga univerzitetu u gradu Bengaluru, Indija 300hr (2019). Aktivan instruktor yoge i pranayame kao i praktikant vipassana meditacije i taoističkih praksi.

Anu možete pratiti na instagram profilu Yoga na Donjem Gradu.

Kada i gde se održava seminar?

Adresa: BRC Runners Hub, Tadeuša Košćuška 78 (na Dorćolskom keju)

Termini su uvek od 19h:

petak 03. jul
subota 04. jul
nedelja 05. jul

petak 10. jul
subota 11. jul
nedelja 12. jul

petak 17. jul
subota 18. jul

Prijave:

Prijave su obavezne preko linka ispod, a mesta su ograničena!

CENA KOMPLETNOG SEMINARA:

8.500 RSD – za rane uplate do 28. juna
10.000 RSD – uplata na samom seminaru

Uplata se vrši u BRC Runners Hub-u, Tadeuša Košćuška 78: ponedeljkom i sredom od 19:30 do 21:00, utorkom i četvrtkom od 18:00 do 22:00.

Kontakt za više informacija: 063 812 65 73 ili kontakt@belgraderunningclub.com

Ana Novaković je gostovala u našem podkastu Trčite bez da se zadišete uz pomoć tehnika jogičkog disanja. Poslušajte ovaj zanimljiv razgovor:

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.