1. februar 2023.

Naša preporuka za početnike, LSD i svakodnevni trening: Salomon glide max [TEST]

Isprobali smo čitavu kolekciju novog Salomona, a naši treneri su izabrali 3 modela koje ćete želeti u 2023-oj! Kako smo i navikli, outdoor/trail je i dalje sfera u kojoj Salomon dominira, pa vam predstavljamo dva modela trail patika (jedan ženski i jedan muški), ali odabrali smo i jedan par za road running, pa otkrijte kako su se pokazale na našim treninzima!

Pred vama je recenzija Salomon Glide Max, koje je testirao trener Lazar:

Maksimalno amortizovana patika za treniranje po asfaltu

Salomon u poslednje vreme sve više pažnje privlači na asfaltu i sa ovim patikama su napravili korak napred. Od početka pratimo njihov road run razvoj, a model koji smo poslednji isprobali na treninzima se pokazao kao dobar partner za svakodnevne treninge u klubu, od intervala do LSD treninga vikendom.

Ova patika ima dosta slojeva, ali može se reći da je lagana – čitavih 275 g! Gornji deo je mekana mreža sa veoma širokim delom za stopalo i velikog je volumena, što nije nešto što se obično povezuje sa Salomon patikama.

Tu je i đon od Contagrip gume koji pruža određenu stabilnost, pa će Glide Max odlično leći početnicima kojima je ovo možda najbitnija karakteristika obuće.

Testirali smo ove patike na tri različita tipa treninga: intervalni, LSD kao i tempo trening.

Udobno i stabilno!

Kako deluju spolja, takve su i unutra. Patika u kojoj se osećam prijatno. Prednji deo patike je nešto širi, iako na prvi pogled ne deluje tako. Prenos težine je odličan. Trkačima sa užim stopalom ne bih savetovao ovaj model jer postoji mogućnost stvaranja velikog prostora i samim tim prenos težine neće imati isti efekat. 37mm u peti i 27mm u prednjem delu stopala – pad je uobičajen za današnje modele i dodaje na udobnosti već na prvo probanje.

Amortizacija

Kontragrip onemogućava proklizavanje po kišnom vremenu. Vremenom, kada se stopalo navikne na amortizaciju i povratno delovanje, patika postaje udobnija. Kao što je već rečeno, prenos težine teče savršeno, pogotovo osobama sa širim stopalom. Dobra apsorpcija kontakta sa podlogom smanjuje bol u skočnim zglobovima i kolenima kao i kukovima. Možda ovo nije standardni Salomon – široko i meko u kroju i snažno na osećaj.

Ventilacija

Gornji deo patike urađen je u najvećoj meri od meš platna. Tokom trčanja nema zadržavanja vode. Ovo je prozračna patika u kojoj se opušteno trče dugi treninzi. Sa prednje strane patika je ojačana, što za nijansu smanjuje ventilaciju.

Zaključujemo

Prostrano, mekano na vrhu i pod nogama, maksimalno amortizovano. Može se reći da su svakodnevne patike. Model sa dosta “naslaga” i slojeva, dobra opcija za duge trke/treninge. Definitivno model za trkače sa širim stopalima! Težina (ili lakoća) je takođe za pohvalu. “Approved” za početnike!

Ovaj model možeš da nađeš u **Beosport–**u, a BRC Road Runners će testirati još novih modela za road running da vi ne biste morali da lomite glavu! Ovog proleća biće puno izbora i noviteta, taman u toku priprema za polumaratone koji nam predstoje. Pridružite nam se na treninzima!

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.