13. januar 2023.

Tanja je ocenila Salomon Sense Pro 4 za napredne reakreativce: Daje mi prostora, prati moj korak i apsolutno me štiti onda kada treba! [TEST]

Isprobali smo čitavu kolekciju novog Salomona, a naši treneri su izabrali 3 modela koje ćete želeti u 2023-oj! Kako smo i navikli, outdoor/trail je i dalje sfera u kojoj Salomon dominira, pa vam predstavljamo dva modela trail patika (jedan ženski i jedan muški). Uz trail odabrali smo i jedan par za road running, pa otkrijte kako su se pokazale na našim treninzima!

Pred vama je recenzija Salomon Sense Pro 4 koju je testirala vođa BRC Trail Runnners sekcije, Tatjana Jovanović, reprezentativka Skyrunning lige Srbije i pobednica nekoliko domaćih liga u planinskom trčanju.

Odlična kombinacija brzine i prilagođavanja konfiguraciji terena

Salomon je ovog puta rešio da spoji brzinu i dinamičnost sa odličnim gripom koji pokazuje da se patika lako prilagođava različitim terenima ali i mogućnostima trkača.

Salomon Sense Pro 4 je model patike koji je za naprednije rekreativce, za one kojima je cilj da porade na brzini trčanja uzbrdo/nizbrdo i za intervalne treninge po trail nestabilnoj podlozi.

Iskustvo sa treninga i trka

Istrčala sam par različitih trail trka u njima. Prvi osećaj mi je bio koliko me patika ne sputava u brzini kretanja. Daje mi prostora, prati moj korak i apsolutno me štiti onda kada treba. Svaki korak mi je stabilan čak i na jakim nizbrdicama, na kamenitim i blatnjavim delovima. Sa ovom patikom nisam proklizavala niti se osećala nestabilno.

Možda je za zimske uslove prozračnija, ali jedva čekam da je testiram na snegu, da vidim da li može da parira u tome Speed Cross 5 koja se odlično pokazala u snežnim uslovima.

Za sada sam sa ovom patikom u toku trka jedino imala problem sa pertlama koje često pobegnu iz mrežastog džepa.

Malo tehničkih detalja

● Tereni : Trail
● Prosečna težina patike: 255 g
● Drop (peta/prsti) : 4mm (25mm/21mm)
● Stil gaženja : Neutralni
● Distanca : Kratke/ Srednje distance
● Način vezivanja: Quicklace (iliti učkur, umesto klasičnog vezivanja)

Gornji sloj: Mrežasti i sintetički gornji materijal deluje izdržljiv i poprilično štiti stopalo od kamenja sa svojom “Salomon’s film” tehnologijom.

Srednji đon: Tehnologija “The Optivibe” pene ostvaruje svoj cilj da umanjuje uticaj nestabilne podloge i povećava stabilnost i preciznost u odnosu na prethodni model koji je bio “mekši”.

Gazni đon: Pad od 4mm nudi veću ravnotežu trkaču. Kod ovog modela su kramponi raspoređeni sa više prostora između, što vam daje potrebnu stabilnost da se sa brdima bolje izborite odnosno da imate više poverenja i uzbrdo i nizbrdo u svaki svoj sledeći korak.

Zaključujemo

Salomon je dizajnirao jednu odličnu trkačku patiku. Lagana, dinamička, sa odličnim gripom. Patika koja je spremna da se prilagodi raznim podlogama. Sistem vezivanja je odličan. Ako se pronalaziš u kategoriji “Namenjena naprednijim trkačima i trkačicama” ovo je patika za tebe!

Ukoliko želiš da probaš ovaj model poseti Beosport , a ako si spreman da kreneš na trail trčanje, priključi se našoj grupi i saznaj sve o programu BRC Trail Runners ovde.

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.