18. januar 2024.

Prvi BRC međunarodni projekat – “Nordic Walking Warriors: Breast Cancer Edition”

Nakon sada već 15 godina od osnivanja BRC je napravio još jedan veliki iskorak kako za sam klub, tako i za zajednicu, Beograd i Beograđane. Zajedno sa partnerima iz Hrvatske uspeli smo da kreiramo i da nam bude odobren od strane Saveta Evrope prvi projekat u regionu, a i šire, koji će se baviti uticajem nordijskog hodanja na rehabilitaciju osoba koje su preživele rak dojke.


Tokom 2023. godine vredno smo radili i ne samo na trenažnim procesima, nego i na idejama kako da doprinesemo Beograđanima i da na neki način vratimo sve ono što smo dobili prethodnih godina. Spojili smo snage našeg tima, ono u čemu smo kao pojedinci i pojedinke dobri u ovom slučaju to je nordijsko hodanje, pisanje projekata i rad sa zajednicom.

U narednih 12 meseci prikupljaćemo primere dobrih praksi o ovoj oblasti, razvijaćemo besplatan program rehabilitacije, podizaćemo svest, motivisati i podsticati osobe sa fizičkim invaliditetom, odnosno osobe sa rakom dojke ili one koji su se oporavili na nordijsko hodanje kao efikasan oblik vežbanja.

“BRC je nastao kroz vršnjački rad udruženja za mlade ”Aktivan život” davne 2009. godine. Ti prvi koraci bili su upravo projektni kroz rad sa mladima na temi osnaživanja kroz trčanje i sport. Danas u timu imamo isto tako mlade ljude, vršnjake Ivana Radenkovića i mene u verziji pre skoro 15 godina. Samo, ti mladi ljudi, rade mnogo vrednije i veće stvari nego mi u tom trenutku. Naš projektni tim sastavljen od Dragane Vukov i Jelene Mitrović, zajedno sa nekolicninom mladih ljudi realizovaće ovaj projekat i ja sam srećan da mogu biti mentor i podrška u tom procesu, a da je Klub koji smo stvorili platforma za ovakve ideje i međunarodnu saradnju.” Predsednik UO, Veroljub Zmijanac

Trebaće nam i TVOJA pomoć. Ukoliko u svom okruženju imaš osobu/osobe koje se bore sa ovom opakom bolešću ili su se izborile pošalji im ovaj tekst, a možeš i da ih uputiš da pozovu 063 812 65 73.

Hajde da zajedno stvaramo promene i doprinosimo zajednici!

Ukoliko želiš da doprineseš projektu ili poznaješ nekoga ko bi imao koristi od njega slobodno piši na jelena.mitrovic@belgraderunningclub.com ili ostavi kontakt podatke klikom na dugme ispod

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.