15. januar 2020.

Saopštenje za javnost povodom zagađenja

Beogradski trkački klub od svog osnivanja se vodi vizijom u kome akivni pojedinci preuzimaju odgovornost za svoje zdravlje i ujedno postaju agenti u promociji sportske kulture u Beogradu. 

Naša filozofija uvek je uključivala ideju da ne postoji bolja fizička aktivnost, nego trčanje na otvorenom, u prirodi, zajedno sa svojim timom i sve to pod stručnim nadzorom fakultetski obrazovanih profesora fizičke kulture, doprinosi sveopštem kvalitetu života svojih članova, kako na fizičkom, tako i na mentalnom planu. 

Povodom sve učestalijih pitanja članova i prijatelja kluba i šire javnosti saopštavamo naš stav povodom treniranja trčanja u uslovima alarmantne zagađenosti vazduha.

Na osnovu preporuke Svetske zdravstvene organizacije i Insituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, koji se posebno odnosi na boravak i rad na otvorenom: 

Kada je u pitanju zdrava populacija, preporučuje se da se u danima sa povećanim stepenom zagađenja fizička aktivnost ne obavlja na otvorenom prostoru.

Beogradski trkački klub svakog dana prati kvalitet vazduha na lokacijama na kojima se trening odvija, i na osnovu parametara za taj dan modifikuje planirani trening.  Za praćenje i analizu koristimo mrežu SEPA, “OBJEDINJENI PRIKAZ AUTOMATSKOG MONITORINGA KVALITETA VAZDUHA U REPUBLICI SRBIJI” koja je vidljiva na www.amskv.sepa.gov.rs/ 

Kao Klub odgovoran pre svega svojim članovima, obavezujemo se da stalno radimo na podizanju standarda da zadovoljimo njihove potrebe. Zato ćemo u uslovima koji ne zadovoljavaju standard za trčanje napolju trening obavljati: u sali sportskog centra Sport Active, u Atletskoj dvorani na Banjici i otvoreni trening trčanja vikendom Avali. 

Svim članovima i trkačima Beograda koji pripremaju trke na proleće i koji imaju mogućnost da trening trčanja urade unutra, predlažemo trening na trkačkoj traci ili na lokalitetu gde je kvalitet vazduha prihvatljiv. Svim prijateljima kluba i javnosti preporučujemo da prate zvanične podatke, preuzimaju preventivne mere, i ne izlažu svoje respiratorne organe dodatnom riziku bez potrebe. 

Sva zvanična saopštenja Kluba pratite na našoj FB grupi i na našem sajtu.

Dragoljub Milosavljević
Direktor Beogradskog trkačkog kluba

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.