7. decembar 2021.

Veroljub Zmijanac, osnivač BRC-a, jedan od BeActive lokalnih heroja Evrope

Veroljub Zmijanac, osnivač Beogradskog trkačkog kluba, osvojio je drugo mesto u kategoriji lokalnih heroja za izvanredna dostiguća u oblasti promocije sporta i fizičke aktivnosti na sedmom izdanju nagrada BeActive Awards održanog 29. novembra 2021. u Briselu.

Predstavnici Srbije na dodeli nagrada u Briselu

BeActive nagrade nastale su sa ciljem podrške projektima i pojedincima posvećenim promociji sporta i fizičke aktivnosti širom Evrope.

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije, Beogradski trkački klub je i ove godine bio uključen u organizaciju Evropske nedelje sporta koja je Zmijanca nominovala za ovu prestižnu nagradu.

“Velika mi je čast što me je naša olimpijska kuća kandidovala i verovala da mogu ući u finale, a možda i pobediti na ovogodišnjim BeActive nagradama. Očekivao sam tesnu borbu između mene i devojke muslimanskog porekla koja kroz fudbal pomaže integraciju ranjivih devojčica u Danskoj. Ipak je pobedio momak iz Estonije koji radi na jednom sjajnom projektu mapiranja šumskih staza za rekreaciju po čitavoj Estoniji. Događaj u Briselu je bio inspirativan da još više radimo na promociji trčanja, ali i celokupne fizičke aktivnosti u Beogradu i našoj zemlji. Drago mi je da je naš, sada već dvanaestogodišnji napor primećen i nagrađen od strane Evropske komisije i Marije Gabrijel komesarke Evropske unije za inovacije, istraživanja, kulturu, obrazovanje i mlade“.

Veroljub Zmijanac
Finalisti Be Active Awards

Nataša Janković, koordinator Evropske nedelje sporta ispred Olimpijskog komiteta Srbije povodom nagrade je rekla:

„Veoma smo ponosni na Veroljuba i njegov plasman u top 3 finalista za nagradu „Lokalni heroj“. To je zaista sjajan rezultat imajući u vidu da je bilo preko 40 kandidata. Veroljub nas je dostojno predstavljao i ovo je bila odlična prilika da se čelnici Evropske komisije, kao i predstavnici zemalja EU upoznaju sa njegovim sjajnim projektima i inicijativama koje imaju za cilj promociju trčanja i zdravog načina života. Drago mi je da smo na ovaj način krunisali našu zajedničku saradnju koja traje već duži niz godina i sigurna sam da će ovo priznanje biti podstrek kako za Veroljuba, tako i za sve nas da budemo još bolji i nastavimo sa promocijom #BeActive poruke“.  

Ovogodišnja #BEACTIVE noćna trka održana je tradicionalno poslednje nedelje septembra u Beogradu u vidu besplatne štafetne trke u paru na Tašmajdanu koja je nosila simboličan naziv “Prevaziđi prepreke”. Glavni ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su da se ukaže na izgovore i probleme koje ljudi prevazilaze da bi ostali aktivni, kao što su stid, krivica, stres i prezatrpanost poslom.

Be Active noćna trka sa preprekama, Tašmajdan 2021

Osim nagrade za lokalnog heroja, priznanja u Briselu su dodeljena u još dve kategorije: obrazovanje i radno okruženje. Nagrada iz oblasti obrazovanja ima za cilj da pokaže kako obrazovanje može da podstakne decu da se bave fizičkom aktivnošću van obaveznih nastavnih aktivnosti. Nagrada za Be Active radno okruženje slavi sve aktivnosti na radnom mestu koje podstiču zaposlene na fizičku aktivnosti.

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.