2. novembar 2016.

UPIS: Zimski semestar ADIDAS Škole trčanja 16/17 – info za starije generacije

Ekipa, Svašta nešto novo smo pripremili za zimski semestar 2016 / 2017. Još malo odmora pa krećemo sa pripremama za Beogradski maraton koji nas očekuje 22. aprila 2017. U ponedeljak 14. novembra održaće se prvi trening zimske sezone i upis.

Prijavi se OVDE za zimsku Školu trčanja.

(Vaši prijatelji koji se po prvi put prijavljuju u Školu, potrebno je da se prijave na sajtu Škole www.skolatrcanja.com)

Lokacije i termini treninga

Zimska sezona traje od 14.11. 2016. do 01.05.2017. Glavni cilj nam je Beogradski maraton. Ove zime smo se potrudili da obezbedimo nabolje moguće uslove, lokacije i termine za treninge. Termini glavnih treninga:

 • ponedeljak 19:30h – Ušće – Sport Active (zagrevanje, vežbe i istezanje u sali, trčanje napolju)
 • sreda 19:30h -Ušće – Sport Active (zagrevanje, vežbe i istezanje u sali, trčanje napolju)
 • subota 9h – Ada – Klub Šuma (trčanje napolju)

Dodatni treninzi:

 • utorak 19h – Kalemegdan – Run ‘n More (presvlačenje i ostavljanje stvari u radnji, trčanje napolju)
 • četvrtak 19h – Autokomanda – Atletska dvorana (ceo trening se radi u dvorani)

Šta novo pripremili?

#1 Profi uslovi i novi standardi

ATLETSKA DVORANA: U ovoj sezoni ćemo imati uslove za trening kao i naši vrhunski atletičari. Činjenica da ćemo koristiti Atletsku dvoranu za treninge, kao i salu daje nam mogućnost da besprekorno u udobno sprovedemo sve planove treninga.

REGISTRACIJA: Svi članovi kluba biće zvanično registrovani u Atletskom savezu Srbije. Na taj način, mi kao prvi rekreativni klub, ulazimo na mala vrata u veliku porodicu atletike, a trčanje za sve postaje prepoznato i u institiucijama. Mi postajemo deo velike atletske porodice rame uz rame sa Ivanom Španović, Bekrićem i ostalim našim šampionima.

OBAVEZAN LEKARSKI PREGLED je novi korak dalje u brizi za zdravlje i dobrobit svih naših članova, ali i važan korak ka podizanju standarada svih onih koji se bave treningom trčanja. Ima sve više trkača i sve više onih koji ih treniraju i važno je da predupredimo sve moguće probleme unapred.

LICENCIRANJE TRENERA je još jedan korak dalje u podizanju stručnosti i kompetencija Kluba. Trenutno sam ja jedini licencirani trenera u Atletskom savez Srbije, ali idemo dalje i sa licenciranjem svih ostalih trenera koji rade u BRC-u i Školi trčanja. Klub će organizovati i 2 stručna treninga za trenere iz oblasti rehabilitacije i funkcioalnog treninga.

Registracija u Atletskom Savezu Srbije i lekarski preglde uračunati su u cenu polugodišnje članarine.

#2 Serija treninga na video klipovima i nastavak udženika

VIDEO VEŽBE powered by dr Irena: Pripremili smo za vas serijal video snimaka, u saradnji sa dr. Irenom Čurović Marjanović, sa pravilnim izvođenjem vežbi (jačanja tetiva, zagrevanja i istezanja). Po proceni trenera svaki trkač-ica će dobiti svoj zadatak, ukoliko za time postoji potreba, da vežbe dodatno radi kod kuće. Cilj ovoh vežbe jeste prevencija povreda ili rehabilitacija od povreda nastalih u prethodnim sezonama.

5 NOVIH LEKCIJA: U prvom semestru ste dobili udžbenik Adidas škole trčanja, u ovom semestru vas očekuju nova znanja iz oblasti trčanja u formi nastavka PFD udžbenika i kalendar trka za prvu polovinu 2017. godine. Lekcije uključuju: vežbanje po zonama pulsa, tehnika trčanja, razvoj trkača i trkački ciljevi, izbor trka i planiranje sezone…

#3 Plan aktivnosti za zimsku sezonu

Glavni cilj nam je Beogradski mararon, 22. aprila 2017. godine. Do tada imamo skoro pola godine da se posvetimo treningu. Prva stvar koju ćemo uraditi jeste dijagnostika trenutnog stanja (trkačke forme) i na osnovi toga ćemo podeliti po grupama.

Na drugom treningu ćemo trčati test na 5 km na osnovu koga ćemo se podeliti po grupama. Trener najbrže grupe biće Ivan Radenković (ispod 2 sata polumaraton), srednje grupe (oko 2 sata polumaraton) Nebojša Obradović i Dragoljub Milosavljević grupe koja trči lagano. U zavisnosti od broja prijavljenih po potrebni oragizovaćemo još jednu grupu. U prvih nekoliko nedelja obavićete intervju sa trenerom kako bi definisali lične trkačke ciljeve za period od 1. maja 2016.

Pored redovnih treninga organizovaćemo i trkačke izlete na Košutnjak i Avalu, kao i trkački vikend na Fruškoj gori (sa noćenjem subota na nedelju). U februaru nas očekuje 6. rođendan kluba i velika žurka, a 22. aprila veliki zajedniči nastup na Beogradskom maratonu. U zavisnosti od vaših ciljeva organizovaćemo se i za odlaske na trke u zemlji i inostranstvu.

#4 Nove usluge: individualni trening i treninzi u malim grupama

Program funkcionalnog treninga je program koji se sprovodi individualno ili u malim grupama do 4 osobe. Naši treneri će prilogaditi program treninga (snaga, stabilnost i pokretljivost zglobova, tehnika trčanja, idt.) vašim potrebama i uz svoje instrukcje pomoći da vežbe izvodite pravilno i da program sprovedete do kraja. Više informacija o ovom programu možete dobiti na sajtu kluba, klikni OVDE.

#5 adidas pokloni

Svi polaznici/ce Zimske škole trčanja dobijau Adidas finkcionalnu majicu za trčanje. Takođe dobijau popust od 30% na kupovinu u Adidas radnjama (Delta City i Ušće).

#6 Popusti na članarinu

Cena polugodišnje članarine za zimski semestar za vas sa popustima iznosi:

 • 13.000 dinara (za sve koji upisuju svoj drugi ili treći semestar)
 • 12.000 dinara (za sve koji upisuju svoj četvrti semestar)
 • 7.000 dinara (za sve koji upisuju peti semestar)

#7 BRC Tim za Decu

Od 1.1.2017. krećemo u formiranje i promociju naše charity platforme www.trcimzadecu.com. TIM ZA DECU je grupa odraslih ljudi posvećena trčanju i poboljšanju života i zdravlja dece. Ovi trkači daju smisao svojim pretrčanim kilometrima skupljajući novac za programe za mlade koji se finansiraju iz Fonda BRC-a. Sve infromacije možete pronaći OVDE.

Šta posle Ljubljane?

Svi koji niste trčali u Ljubljani, završićete Školu diplomskom trkom u Zrenjaninu. Info u grupama i kod glavnog trenera Ivana.

Nakon kraja sezone ćemo se malo odmoriti od treninga i obnoviti snagu za početak Zimske sezone. Ove 2 nedelje treba provesti bez treninga trčanja.

Trening treba da bude usmeren na opuštanje organizma i relaksaciju mišića. Preporuke za ovaj period su: plivanje, planinarenje, istezanje, joga i masaža.

Nakon Ljubljane očekuju nas još dve trke na kojima ćemo nastupati kao klub:

 • 06. Novembra (nedelja) – Zrenjaninski polumarton (21km i 7km). Detaljnije o ovoj trci pogledaj na eventu, klikni OVDE.
 • 13. Novembra (nedelja) – Plavi krug oko Ade. Na ovoj trci nastupamo već tradicionalno dajući podršku našim prijateljima iz udruženja obolelih od dijabetesa Plavi krug. Detaljnije o ovoj trci pogledaj na eventu, klikni OVDE.

Završna žurka, 12. novembar 19:00, Azbuka

Završna žurka na kojoj ćemo proslaviti sve naše trkačke uspehe održaće se u subotu 12. novembra u 19h u Azbuci. Na početku ćemo podeliti diplome našim prvacima, a zatim ćemo se podsetiti najlepših trenutaka u toku letnje sezone. Satnica izgleda ovako:

 • 19:00 Dodela diploma
 • 20:00 Rekapitulacija letnje i predstavljanje zimska sezone
 • 20:30 Dodela nagrada za najtrkače i najtrkačice
 • 21:00 Žurka

To je to! Još jednom, link za prijavu u novu formu je ovde

 

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.