12. jun 2021.

Život je lep: BG Maraton, Stara planina, Nordijci i Ognjen Stojanović

U najnovijem intervjuu sumiramo utiske sa Dražom, direktorom BRC-a.

Posle sjajnog vikenda na svim poljima, u kratkom intervjuu osvrnuli smo se na sve stvari oko BRC-a. 

Dražo, nismo stigli da sve obradimo, ali nadamo se da ti jesi: Šta se desilo prošlog vikenda?

Ha-ha-ha. Regularan dan BRC-a. Umesto treninga otišli smo na trke i sve što smo planirali, desilo se. Malo je čudno kada sve stane u jedan vikend, ali šta da se radi. Pre svega, ponosan sam na sve ljude u BRC-u. Neverovatno je zaista.

Pa da krenemo redom. Subota i državno prvenstvo Srbije u 5.000m na stazi?

Prvenstvo je bilo u Kraljevu, Ognjen je želeo da trči i pobedi. Iskreno, nikad ga nisam video sigurnijeg 7 dana pred trku gde mi je samo rekao: “To je to, nemaju šanse”. Osvojio je titulu sa 14:51 na 5k što je zaista neverovatno. Nije atletičar, a na stazi su bili momci koji se samo bave atletikom. I dalje pamtim njegov pogled ka satu jedno 800m pred cilj kada je bio trećeplasirani. Pogled na sat i pun gas do kraja.

Sjajno, a Stara planina? 

Na Staroj planini u okviru SkyRunning-a je bila trka u nekoliko formata. Bilo je jedno 40-ak naših trkača i svi su završili trke. To je iskreno zaista veliki uspeh za sve. Spartak je odlično spremio ekipu. Još na to kad dodamo prvo mesto Tatjane Jovanović na 64k, drugo mesto Nikole Ilića na 34k i podijum mladog Ognjena Radulovića, šta više reći. Subota je bila nestvarna. Mnogo volim tu trail ekipu, još uvek pamte čuveni trening na kojem se nisam pojavio što je znak da je atmosfera jako dobra 🙂

Nedelja i Beogradski maraton. Koliko je bilo bitno izaći na trku i kako je to izgledalo?

Bilo je čudno, posle 2019. godine ponovo trka u gradu. Zauzeli smo pozicije kod Tri Šargarepe i krenuli. Zagrevanje, fotkanje, ulazak u startni blok i ostalo je istorija. 

Znam na šta misliš, ali istorija još po nečemu?

Da, tako je. Nordijski hodači su po prvi put izašli na BG maraton. Par polumaratonaca i polumaratonki i par štafeta. To je stvarno sjajno izgledalo i veoma sam ponosan na sve njih. Svi su završili trke u limitu što je još jedan veliki uspeh za sve nas.

A ono?

Ono je bilo očekivano. BRC pro tim i jeste nastao da pobeđuje bez kompromisa. Kompromis njih četvoro ne prave, niti mi to želimo. Zato smo i napravili taj tim.

Oduvek smo sanjali da u klubu imamo prvog i poslednjeg na trci i eto, posle 10 godina to se i ostvarilo. 

Osećaj kada je Milan Mitrović prošao pored Tri Šargarepe?

Neverovatan. Čudan osećaj u stomaku i neki adrenalinski naboj kod svih nas kad smo videli automobil koji ide ispred prvog, a za njim bela BRC majica. Kasnije Marko Ranković koji je posle preležane korone bio drugi na maratonu i Nevena koja je iz treninga za 10k pobedila na maratonu. 

Kakvi su planovi BRCa za -dalje?

Uh, imamo dosta planova. Pre svega nadamo se da će korona istrčati iz naših života, zalupiti vrata i da se nikada neće vratiti. Sve ostalo, verujem da ćemo ispuniti. Neverovatan tim BRC-a stoji iza svega ovoga, gotovo 30 ljudi koji rade zajedno i veruju u ono što rade. Svaki trening je nova prilika da trčanje uđe u DNK svima. Boris, Ivan, Antonije, Spartak i  Marko Mihailović sjajno predvode trenažne programe zajedno sa svojim trenerima. Mislim da je najbitnije da ostanemo na okupu i da će najbolje od BRC-a tek doći u 2022. godini. 

Ove godine BRC slavi 10 godina postojanja, ima li nade za neku žurku?

Ha-ha-ha. Pa naravno! Planiramo krajem sezone jednu super žurku na kojoj ćemo se okupiti svi kao klub. Biće nam potreban malo veći prostor jer već sada smo morali da zaustavimo prijem novih članova.

Neverovatno je šta je sve urađeno za 10 godina, a ono što me raduje jeste još veća želja svih nas da u narednih 10 godina uradimo još veće stvari. 

Do tada, #werunthistogether i samo lagano. Život je lep. 

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.