5. jun 2024.

BRC Mesečnik 06/24: Svi smo mi “tajni agenti” jer motivišemo druge da budemo #aktivnizajedno [Poziv na Belgrade Business Run]

Kako naši članovi, svi trkači i nordijski hodači u gradu, motivšu, inspirišu i pomažu svoje okruženje u početnim fazama bavljenja sportom?

Trend trčanja i outdoor-a nije se samo od sebe pojavilo u Srbiji.

Bezbroj puta ste verovatno i sami bili svedok ovog fenomena: videli ste da je neko od vaših poznanika/prijatelja završio neku trku pa ste shvatili da i vi to možete.

Neko ode u Lisabon na polumaratonu i reakcija je “ajmo i mi tamo”!

Neko istrči ili ishoda trail u Kapadokiji i “mogli bismo i mi tamo sledeće godine”.

Neko završi prvi tritalon i onda se stvori želja i se i mi isprobamo u plivanju, bajsu i trčanju.

Ili neko vidi da ste vi krenuli da trčite, nordijski hodate ili trenirate i odluči da vam se priključi ili postavi pitanje, zatraži savet i bude korak bliži/a razumevanju da i on/a to može.

Kada god uradite nešto ne-obično, to je zbog prirode komunikacije u današnje vreme, zapaženo.

Mi u stvari prodajemo life-style koji živimo, hteli to ili ne.

Naravno, ne mislim da smo svi mi “influenseri”, ali na nivou mikrozajednice jesmo – ako pušite, vaše dete će verovatno da puši.

Zato što je outdoor zarazan, zato se širi među ljudima!

Dobra stvar kod trčanja i nordijskog hodanja je što je “zarazno”.

Kada idete u teretanu, npr. na vođene treninge, tu i tamo ćete postaviti neku fotku na vaš Instagram. Tek kada dođu rezultati, neko može da vas pita da mu preporučite program ili trenera.

Ali, kada trčite ili nordijski hodate gotovo da ne prođe dan da ne okačite rezultat i iscrtanu stazu sa Strave ili Garmina na vaš profil na mrežama.

Posebno kada krenete da trčite ili hodate trke, pored fotografija sa staze dolaze medalje i sve ono što je instagramično i trijumfalno.

Iskustvo treniranja u trkačkom (sportskom) klubu je još bolje jer kada odete sa drugarima iz Kluba onda je takvo podeljeno iskustvo 1000 puta jače.

Nije ovo fenomen koji je na bilo koji način različit od iskustva koje smo imali kada smo “izlazili u grad”. Govorim ovo u prošlosti isključivo zbog mojih godina 🙂

Dobre fotke iz dobrog provoda napune “klub”, pa i ti želiš da sledeće nedelje budeš na tom mestu.

Virus sporta se širi među kompanijama i zaposlenima Srbije

Jedan od projekata koji je nastao u BRC-u je Belgrade Business Run – poslovna trka u Beogradu na 5km, koju trče kolege i koleginice iz kompanija u Beogradu i Srbiji.

Note: Postoji serija trka Serbia Business Run u 4 grada Srbije i Adria liga koja okuplja biznis trčanje u 4 zemlje regiona: Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Srbija.

Događaj je svojstveni tim-bilding koji uključuje pravu feštu nakon trčanja, koncert, klopu i piće.

Belgrade Business Run je trka dužine 5km i kao takva je dovoljno dugačka da se istrči test i proveri forma, te pronađu zone za 21 i 42km.

Jakih 5km je i dobar tempo trening za one koji neće maksimum da trče.

Pet kilometara je i super all-effort aktivnost i sportski cilj vredan trčanja.

5km je i lep izazov, putovanje od par nedelja za one koje nisu u trkačkoj formi, za sve koji treniraju nešto ali ne trče, one koji igraju fudbal, basket, idu na penjanje, dižu tegove ili prosto treniraju za sebe, 5km je izazov koji ti stavlja trčanje u fokus.

Za one koji nisu nikada trčali, 5km je odličan prvi korak u nekom dužem, mesečno putovanju. Ona početna stepenica koja kada se završi, otljkučava sledeći nivo od 10 i 21km.

Budite agent sporta u firmi

Belgrade Business Run događaj je u četvrtak, što znači da ne oduzima vikend, što je po meni odlično, jer retko kada želiš da provodiš vreme sa kolegama sa posla tokom vikenda.

Dodatno, kompanija plaća kotizacije pa je ovo dobra prilika da vas neko nagradi za bavljenje sportom, u smislu ovu trku neko plaća za vas.

Zato, kada se povežu ove koristi, svako ko trči, može biti taj influenser na poslu da pokrene trkački ili hodački tim u svojoj kompaniji.

Često kompanije imaju takve timove, ali su u njima po pravilu muškarci na basketu ili fudbalu.

Ovo je inkuzlivan način da budete #aktivnizajedno kao firma

Videti kolegu ili koleginicu u trkačkoj opremi, šorcu, majici i oznojene je nešto neprocenjivo, posebno u onim timovima kojima se stres nakupio zbog ovih i onih razloga ili u onim okruženjima u kojima vlada opasna interna politika.

Relax and have fun (run).

BBR je super način da se prosto okupite i provedete neusiljeno vreme zajedno nakon posla.

Uživate u malo takmičenja sami sa sobom, sa svojim kolegama i kao firma protiv druge firme.

Gde i kako?

Događaj je u četvtrak posle posla 26. septembra na Adi.

Sve informacije saznajte na https://serbiabusinessrun.com/beograd/

Prijavite se da se družimo u septembru i još jače širimo “virus sporta”!

Za 3 meseca se spremi da istrčiš 5 km na biznis trci 

Ovde je odgovor na pitanje gde i kako da se spremiš za Belgrade Business Run trku i pridružiš svojim kolegama na ovom zanimljivom tim bildingu.

BRC Škola trčanja ti pruža treninge 100% prilagođene početnicima, 3x nedeljno pored reke, priliku da se osećaš i izgledaš nikada bolje!Ko te čeka na treningu trčanja?

LJUDI koji ti znaju da TI TO MOŽEŠ i podržavaju te da ostvariš svoj fitnes cilj.Počni sa treninzima što pre jer taman imaš vremena do BBR trke 26.09! 

Iskusi najveći sportsko-poslovni događaj u Beogradu

TRČITE ILI HODAJTE jer dužina staze od 5 km dozvoljava i manje aktivnim kolegama da kombinuju trčanje i hodanje, a naprednijim trkačima da ostvare lični ili kompanijski rekord. Bez obzira na brzinu kojom pređete stazu na cilju vas čeka topla večera i hladno piće.

AFTER ŽURKA, naravno, jer je svaki učesnik pobednik kojeg slavimo uz nagrade, đuskanje i druženje. Nakon neviđene eksplozije energije Marka Louisa sa St. Louis Band-om prošle godine, ove godine očekujte žurku na sjajnom nivou sa novom regionalnom zvezdom!

Trči po neravnim terenima i poveži se sa prirodom

Bežimo u prirodu sa BRC trail sekcijom.

Kroz trekove, šumske puteve, hidrataciju, ishranu i elevaciju te vodi BRC trener Alen.

Iskusan je trener za road ali je još iskusniji za trail i skyrunning trčanje jer i on živi za momenat bez telefona u prirodi i okruženju daleko od grada!

Uz Alenovu pomoć i harizmu, ni jedan uspon ti neće biti težak, a svaki trening će ti biti zabavan.

Zato spremi ranac, soft flosk i štapove za najjači trening i trke u zemlji (i šire).

15. juna BRC trči 15. Trku prijateljstva u Kuli

Uživamo na 5 km i 10 km u Kuli.

Radujemo se ovoj trci jer je živopisna i bogata šarmom malog grada kada se cela zajednica angažuje i svi učestvuju u stvaranju fenomenalne atmosfere.

U trci uživaju i trkači iz susednih zemalja pa je ovo pravi trkački karneval.

Organizovana je i trka na 5 km nordijskog hodanja i dečija trka.

Biće medalja, tombole, poklona, štrudli i noćnog kupanja na bazenu zato ponesi kupaći i peškir. 

BRC triatlonka VANJA RAJČIĆ je VICEŠAMPIONKA DRŽAVE!

Naša Vanja je blistala na DRŽAVNOM PRVENSTVU U TRIATLONSKOJ OLIMPIJSKOJ DISTANCI.

Završila je trku kao VICEŠAMPIONKA DRŽAVE u ženskoj konkurenciji i starosnoj kategoriji do 30 godina sa vremenom od 02 h 47 min 05 sec i zauzela drugo mesto u Srbiji.

Plivala je 1.5 km u Srebrnom jezeru, vozila bicikl 40 km po Dunavskoj magistrali uz pogled na Rumuniju, trčala 10 km po keju Srebrnog jezera i Dunava.

Bravo Vanjuška i jedva čekamo da vidimo koji novi uspeh nam spremaš! 🙂 

BRC trener Lazar Kaljević je osvojio 2. mesto na čuvenom IRONMAN 70.3

Naš trener Lazar, blistao je na svojoj PRVOJ TRCI POLUDUGOG TRIATLONA, na čuvenom IRONMAN 70.3 sa samo 22 godine ! 

U Kotorskom zalivu je plivao 1.9 km, vozio bicikl 90 km po Kotorskoj magistrali uz more, Dobroti i Perastu; trčao 21 km 097 m na ulicama Kotora i Dobrote.

Ponosni smo na Lakija koji je trku završio fantastičnim rezultatom od 05 h 11 min 00 sek i osvojio 2. mesto u svojoj kategoriji U23 (ispod 23 godine).

Bravo Laki, pravi si AERO BATA!

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.