19. januar 2023.

Salomon Speedcross 6 na testu kod Borisa: Ovo bi mogla biti idealna patika ako preferiraš brzo trčanje do 30-ak kilometara [TEST]

Isprobali smo čitavu kolekciju novog Salomona, a naši treneri su izabrali 3 modela koje ćete želeti u 2023-oj! Kako smo i navikli, outdoor/trail je i dalje sfera u kojoj Salomon dominira, pa vam predstavljamo dva modela trail patika (jedan ženski i jedan muški), ali odabrali smo i jedan par za road running, pa otkrijte kako su se pokazale na našim treninzima!

Pred vama je recenzija Salomon Speedcross 6, a mi smo istestirali muški model, i to od strane trenera Borisa Ristanovića, koji od prošle godine predvodi i BRC Trail sekciju, a prekaljeni je polumaratonac i Ironman.

Bez mnogo iznenađenja

Kad ovo kažem, to je pohvala!

Salomonov Speedcross je jedan od najpopularnijih modela i smatra se „legendarnim“ (postoji više od 15 godina). Možemo reći, nakon korišćenja i ranijih modela, da je to jedna pouzdana, izdržljiva patika, za brze treninge i takmičenja na svim terenima (i onim najzahtevnijim). Srećom, nova verzija modela nije izgubila svoj najbolji kvalitet: kramponi su i dalje jako izraženi i jedva čekaju da se dokopaju blata.

Đon ima duboke višesmerne krampone. On dolazi do izražaja na klizavim i mekim površinama. Takođe to znači da nema bojazni kod trčanja nizbrdo!

Nema proklizavanja, sigurni smo i u blatu!

Ovom prilikom patike su testirane u jesenjim uslovima (pošto nema prave zime) na beogradskim planinama i parkovima (od Košutnjaka do Avale) gde su definitivno morale proći “mud-test” – i titula je odbranjena!

Ovaj model je najpogodniji za mešoviti teren, posebno meku i blatnjavu podlogu, zahvaljujući redizajniranom rasporedu krampona koji odbacuju blato brže nego drugi modeli. Upravo ta poboljšana šara (čak 5 mm dubine) znači da se još bolje drži na mokrim i blatnjavim površinama.

Tehničke karakteristike:

Od malo izmena u odnosu na prethodnu verziju, izdvojio bih smanjenu visinu pete (32 mm u odnosu na 35 mm) i modifikovanu šaru.

A najveća promena se tiče težine, pošto je verzija 6 izgubila značajan broj grama: 298 g naspram 320 g koliko je bila teška verzija Speedcross 5!

Gornjište: prepoznatljivi Speedcross oblik. Sigurno uporište je omogućeno “quicklace” vezivanjem i “Sensifit” koji je integrisan u gornji deo.

Srednji đon: nudi odličan povrat energije, kao i značajno amortizovanje i izdržljivost. Zbog toga se ova patika može koristiti u gotovo svim uslovima, bez obzira da li se radi o kratkim i brzim deonincama ili dugim treninzima po najzahtevnijem terenu.

Đon: Dobro prijanjanja u blatu, Contagrip đon ima duboke višesmerne krampone. Ova guma balansira izdržljivost i prijanjanje na klizavim, mekim ili neravnim površinama.

Za koga je ova patika?

Ako ti je potrebna čvrsta i kvalitetna patika za mekane, mokre, strme tehničke terene sa puno vuče i zaštite, ovo bi mogla biti idealna patika, naročito ako preferiraš brzo trčanje na srednje duge staze, do 30-ak kilometara. Ako nemaš široka stopala, većina karakteristika će ti odgovarati.

Ova patika ti možda neće odgovarati ako imaš široka stopala ili ako preferiraš nešto mekši srednji đon. Takođe, ako si početnik i potrebna ti je veća stabilnost.

Zaključujemo

Speedcross 6 je odlična patika za mešoviti teren, posebno meku i blatnjavu podlogu, jer specifična šara na đonu to dozvoljava. Ova nova verzija Speedcross-a je slična svim svojim prethodnicima, ali po prvi put ispod 300 grama. Namenjena je za sve one koji imaju normalnu širinu stopala i teže vrhunskim performansama bez preterane mekoće (ali je ima sasvim dovoljno).

Ovaj model moćićeš da nađeš u Beosportu, a najbolji grupni trening trail trčanja pronađi u BRC Trail Runners ovde. Vidimo se na stazi!

Izaberi program

Obraduj svoje najbliže

Popuni formular i naš operater će ti se javiti sa detaljnim instrukcijama za upotrebu vaučera.

Bravo! Odličan izbor.

Ovde su podaci za uplatu. Nakon što uplatite i mi evidnetiramo uplatu, šaljemo vam digitalni sertifikat sa promo kodom i celokupnim upustvom za vas i vašu dragu osobu.

Primalac:

Beogradski trkački klub, Veselina Masleše 62, Beograd

Broj računa:

160-352631-65

Namena:

Poklon vaučer

Iznos:

[ Iznos koji ste izabrali ]

Poziv na broj:

Ostavite prazno ili stavite datum rođenja u formatu DD-MM-YYYY.

Pomoć

Potrebna ti je pomoć pri izboru grupe, trenera, lokacije… Tu smo da odgovorimo na sva tvoja pitanja!

Pozovi

Zakaži poziv

Škola trčanja za početnike

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test (odredimo vašu trenutnu kondiciju), razrednog starešinu (vaš trener koji vas prati), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe (vaše odeljenje), knjigu (napisali smo udžbenik koji vas čeka), testove, diplomski ispit (nije obavezan, ali vas čeka trka 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Mina Zelenović

PR Manager

Zakaži telefonske konsultacije

Ostavi nam svoje kontakt podatke i javićemo ti se u najkraćem roku kako bismo ti odgovorili na sva pitanja i pomogli da odabereš najbolji program za sebe.